Proces produkcji
Pielęgnuj środowisko razem z nami
Dlaczego 77?
Dzięki unikalnemu sposobowi produkcji zapewniającemu możliwość gotowania w niskiej temperaturze (około 77 stopni Celsjusza) - nasze suche karmy zawierają do 70% świeżego mięsa. Wiąże się to także z zachowaniem w pokarmie cennych właściwości: lekkostrawnego białka oraz naturalnych witamin i minerałów. Najwyższej jakości mięsa (w tym egzotyczne), bogactwo warzyw i ziół. Nasze suche karmy nie zawierają sztucznych konserwantów, ani wypełniaczy.
Proces temp. 77 °C
Karmy suche : Wieprzowina; kaczka; indyk; jagnięcina, jeleń; ryby; wołowina Angus; Junior Edward VII indyk, wieprzowina; Junior Philip
Pierwszym etapem procesu produkcji jest dokładne wymieszanie mięsa wraz z dodatkami, a następnie za pomocą unikalnych narzędzi do środka zostaje wtłoczona równomiernie para. Składniki gotują się delikatnie na parze w temperaturze 77°C przez 46 godzin, dzięki czemu zachowują cenne wartości lekkostrawnego białka oraz naturalnych witamin i minerałów. Tak przygotowana karma wkrótce potem zostaje poddana 2-etapowymu suszeniu, dzięki czemu Państwa pupile otrzymają pełnowartościowy posiłek, pozbawiony sztucznych konserwantów i wypełniaczy. Produkowana w Anglii w naszej światowej klasy Ingredients Kitchen ®
Proces temp. 125°C
Karmy suche: Kangur, Struś, Dzik, Junior Henry, Junior Arthur.
W procesie produkcji składniki są drobno siekane, a następnie mieszane. Na kolejnym etapie uformowane z karmy kulki zostają poddane suszeniu ciepłym powietrzem w temperaturze 125 °C. Podczas wypiekania mięso w karmie nabiera głębokiego, wyrazistego smaku i kaloryczności. Dzięki temu powstaje prawdzie królewska, pełnowartościowa karma, bogata w witaminy i minerały, która nie zawierają konserwantów, barwników i wypełniaczy.
Produkowana w Polsce.
Karmy mokre
Surowe mięso myte jest w kąpieli lodowej, a następnie mieszane z warzywami i owocami. Tak przygotowana kompozycja trafia do puszki, która następnie poddawana jest procesowi delikatnego gotowania na parze w 118°C. Dzięki temu, podobnie do pasteryzacji, pozwala to zneutralizować drobnoustroje przy jednoczesnym zachowaniu walorów smakowych produktu i jego wartości odżywczych. Ta kulinarna technika eliminuje potrzebę dodawania chemicznych konserwantów, a Państwa pupile otrzymują pełnowartościowy i wykwintny posiłek.
Przysmaki
Uwielbiane przez czworonogi przekąski produkujemy z całych kawałków mięsa pozbawionego tłuszczu, kości czy chrząstek.
W procesie produkcji mięso poddawane jest siekaniu, a następnie – jeśli przysmak jest wzbogacony dodatkiem (np. jabłkiem) – mieszaniu. Kolejnymi etapami są: formowanie pasków i suszenie w temperaturze od 40 do 77 °C przez 24h. W ten sposób nasze przekąski zachowują cenne wartości odżywcze, dodatkowo nie zawierając konserwantów, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku, ani aromatów.
Kangur
Wysoce niealergizujące z wysoką zawartością białka.
wołowina Angus
Pochodzi ze szkockiego hrabstwa Angus często porównywane z japońską wołowiną Wagyu. Charakteryzuje się wysoką marmurkowatością, która odpowiada za bogaty smak i aromat.
Niespotykane mięsa
Struś
Alternatywa dla wołowiny, polecane dla psów w trakcie rekonwalescencji.
Konina
Posiada najniższą kaloryczność z czerwonych mięs.
Monobiałkowa receptura
Karma monobiałkowa, z jednym źródłem białka zwierzęcego, w odróżnieniu od tradycyjnych karm skomponowanych z różnych gatunków mięs, pozwoli uniknąć podania zwierzęciu białka, na które jest uczulone. Pokarm z hipoalergiczną recepturą doskonale sprawdza się przy stosowaniu diety eliminacyjnej i pozwala na rozpoznanie alergizującego rodzaju mięsa. Produkt nie zawiera zbóż, soi ani innych roślinnych składników uczulających.